Upprop från den palestinska studentrörelsen i Gaza: Dags för en revolutionär eskalering av den globala intifadan

Ett upprop från den palestinska studentrörelsen i Gazaremsan

Till den globala studentrörelsen för att stoppa folkmordskriget

Det är dags för en revolutionär eskalering av den globala studentintifadan för Palestina

Vi skriver detta upprop från vår studentrörelse i Gazaremsan, från hjärtat av det ockuperade Palestina, från under de brutala sionistiska bombningarna och ur klorna på den monstruösa mardröm av död som lurar runt omkring oss i varje hörn, hus och gata. Vi höjer det från fängelseceller, från under förstörelsen och inifrån spillrorna, och skickar det till våra medstudenter, våra kamrater, våra syskon, på alla universitet, skolor och institut överallt i världen, och vi vänder oss till den globala studentrörelse som startades för att stoppa det folkmordskrig som samordnas och finansieras av regeringarna i Förenta staterna, Storbritannien, Tyskland, Nederländerna, Kanada, Australien med flera, denna modiga studentrörelse som föddes på universiteten som en integrerad del av vår kamp, som uttrycker samvetet hos studenter och folk som längtar efter rättvisa och frihet.

Vi i Gazaremsan ser på er med stolthet och ära, eftersom ni är en revolutionär kämpande förtrupp och en naturlig och integrerad del av vår palestinska befrielserörelse. Ni har kommit med ett rungande, ärligt och tydligt svar mot de israeliska massakrerna och dem som finansierar dem, och konfronterat företagen och institutionerna inblandade i det sionistiska folkmordskriget och den etniska rensningen som har krävt livet av tusentals palestinska studenter i alla åldrar, inklusive hundratals kämpande palestinska studentkadrer, som har sårats och fängslats, utöver vår stora förlust genom våra professorers och lärares martyrskap och förstörelsen av våra universitet, institut och skolor.

I dag uppmanar vi er, mitt under massakrer och belägring, till en ny revolutionär fas av omfattande eskalering, till att höja intensiteten och nivån på er kamp och era hedervärda ställningstaganden, kvantitativt och kvalitativt, mot de institutioner, företag, och regeringar som deltar i slakten av våra barn, våra studenter och vårt folk i Rafah, Jabalia, Khan Younis och hela Gazaremsan, och mot bosättargäng, arméer av sionistiska mördare och så vidare som begår sina brott i läger, städer och byar på den ockuperade Västbanken och i Jerusalem.

Vi uppmanar er att belägra Vita huset i Washington och att omringa de västerländska koloniala regeringarnas palats, högkvarter och ministerier, de sionistiska ambassaderna och byggnaderna och kontoren för de företag som finansierar den sionistiska enheten och beväpnar dess kriminella armé med alla slags bomber och andra medel för död och förstörelse. Dessa kriminella koloniala symboler representerar de krafter som stöder ”Israel” i att döda oss – med era skattepengar och de pengar som spenderas i medskyldiga företag, för att förstöra våra hem, vårt samhälle och vår framtid. Därför uppmanar vi er att blockera dem tills den amerikansk-sionistiska aggressionen mot vårt folk i Gazaremsan upphör.

Samtidigt förnyar vi vår uppmaning till universitetens lärare, forskare och fackföreningar, liksom till kulturpersonligheter, akademiker och vetenskapsmän, att förespråka och stödja studentrörelser tills de uppnår sina mål.

I dag vänder vi oss till gymnasieelever över hela världen för ett brett deltagande i universitetsstudentrörelsens kamp och aktiviteter, organisera demonstrationer, sittstrejker och vakor, skriva upprop och brev och anordna utbildningsdagar om den palestinska kampen och det palestinska folkets mål för befrielse och återvändo. Gymnasieskolorna utgör en stark fästning och ett stort stöd för universitetsstudenter överallt.

Återigen sänder vi särskilda hälsningar till våra syskon, Palestinas studenter i diasporan, och till våra kamrater och kolleger i Students for Justice in Palestine, Samidoun Palestinian Prisoner Solidarity Network, Palestine Action och de akademiska bojkott- och avinvesteringsskampanjerna, och vi hyllar alla som deltog och deltar i studentlägren vid varje universitet, högskola och skola.

De palestinska studenternas plikt och ansvar i Gazaremsan och hela det ockuperade Palestina är ståndaktighet, engagemang, motstånd, enighet och enhet med motståndet och folket tills den amerikansk-sionistiska aggressionen upphör och ockupationen besegras och avlägsnas från vårt land – hela vårt land, från floden till havet.

Länge leve de palestinska studenternas kamp för återvändo och befrielse

Länge leve den internationella solidariteten

Och tillsammans kommer vi att segra

Sekretariatet för de palestinska studenternas ramverk – Gazaremsan

INGA KOMMENTARER

Lämna en kommentar