Uttalande från CPA: Sluta trakassera palestinavänner som är emot folkmord!

Repressionen mot palestinier och deras anhängare har ökat i hela Kanada under de senaste månaderna; i varje större stad förekommer fall av falska anklagelser (som ofta senare läggs ned) mot aktivister som på ett tydligt sätt vågar utmana den sionistiska berättelsen.

Den senaste av dessa politiskt motiverade anklagelser inträffade för några dagar sedan i Vancouver BC, där Charlotte Kates, Samidouns internationella samordnare, kortvarigt frihetsberövades och anklagades för påstådda ”hatbrott”.  Hon släpptes på det skandalösa villkoret att hon inte deltar i några ”protester, möten eller sammankomster” förrän 8 oktober (om fem månader) då hon ska ställas inför rätta. Allt detta uppenbarligen för att ha stöttat det palestinska motståndets rätt att slå tillbaka mot det sionistiska militära förtrycket och sagt ”Länge leve 7 oktober” under ett tal vid en demonstration 26 april.

Den sionistiska lobbyn har bedrivit en häxjakt mot Kates, Samidoun och hennes make Khaled Barakat i flera år nu. De har pressat den federala regeringen att sätta upp Samidoun på Kanadas ”terroristlista”, och CIJA inkluderade till och med detta krav som en del av sin senaste valplattform. Men att Kates ifrågasätter varför palestinska motståndsgrupper redan finns med på samma lista är på något sätt oacceptabelt.

Vi är trötta på den dubbelmoral som råder i detta. Sionistiska grupper har rätt att ta med faktiska israeliska soldater till universiteten för att dela med sig av sina ”insikter från marken”, deras anhängare meddelar offentligt att de ”beväpnar sig”, men någon som vågar att ens visa verbalt stöd för palestiniernas rätt att motstå utländsk ockupation och aggression anklagas för ”hatpropaganda”!

Skäms inte våra politiker över hur de alla ställer sig i led för att ”hacka på” och angripa den som de stora proisraeliska grupperna bestämmer är persona non grata för dagen? Och att de gör detta med bara några timmar sinsemellan? Från borgmästare till provinspremiärministrar till federala politiker har vi gång på gång sett detta mönster att skynda sig att fördöma någon specifik demonstrant eller grupp.  Våra politiker, och många av mainstreammedierna, verkar inte skämmas när det gäller att bevisa sin lojalitet till det sionistiska projektet.

Låt oss diskutera frågan om att censurera alla som talar om 7 oktober (såvida det inte förstärker den sionistiska berättelsen, förstås). Det har ingenting att göra med oro för påstådd ”rasism” eller ”hatbrott”. Snarare har det att göra med att Israel försöker skydda sin fernissa av militär oövervinnlighet och sin högt prisade cybersäkerhet och underrättelsekapacitet. Detta är den verkliga kärnan i all felaktig information och uppenbar (ofta senare dementerad) propaganda kring det som hände 7 oktober. Denna kortvariga men avgörande nedmontering av israelisk militär avskräckning är det som nu motiverar hämndkampanjen som är det pågående folkmordet i Gaza.

Vi kommer att stödja och försvara alla våra gemenskapers aktivister. Detta är inte det första fallet av falska anklagelser mot palestinavänner och det kommer inte vara det sista. Fastän många av dessa åtal senare läggs ned har de sionistiska lobbygrupper som ägnar sig åt denna typ av ”lagföring” en annan agenda … att slösa tid och resurser, att förvirra solidaritetsrörelsen och att skapa en ”nedkylning” och en atmosfär av rädsla och självcensur.

Vi kommer inte att stå vid sidan om eller ge upp. Palestina kommer att befrias!

Kanadas palestinska förening, Vancouver

Undertecknat av:

Al-Jamia Masjid Vancouver
BDS Vancouver/Coast Salish Territories
Canadian BDS Coalition
Canadian Foreign Policy Institute
Greater Toronto 4 BDS (GTA4BDS)
Just Peace Advocates/Mouvement Pour Une Paix Juste
Ontario Palestinian Rights Association (OPRA)
Palestinian and Jewish Unity Montreal
Niagara Movement for Justice in Palestine Israel
The Regina Peace Council
The International League of Peoples’ Struggle in Canada (ILPS)


Bakgrundsinformation och premiärminister David Ebys smutskastning

Den sionistiska etniska rensningen och folkmordet började med Nakba 1948, då två tredjedelar av den palestinska befolkningen sparkades ut från sitt hemland och över femhundra städer och byar raderades från världskartan. Precis som idag åtföljdes detta av tiotals brutala massakrer och 80 procent av Gazas befolkning är flyktingar från den ursprungliga Nakba 1948 som fortfarande väntar på att få återvända till sina hem och egendomar. År 1956 ockuperade Israel Gaza och begick många massakrer mot den obeväpnade civilbefolkningen, en av dessa massakrer dokumenterades av FN i Khan Yunis. 1967 ockuperades Gaza återigen av Israel tillsammans med Västbanken och andra arabiska områden. Sedan dess har Israel brutit mot två av FN:s säkerhetsresolutioner (242 och 338) som uppmanade Israel att dra sig tillbaka från alla dessa ockuperade områden och som uppmanade till ”en rättvis lösning på flyktingproblemet”.

Januari 2006 valdes Hamas och vann 74 av de 132 platserna (medan Fatah släntrade efter med 45) i det palestinska parlamentsvalet. I nästan tjugo år har Gaza varit under sträng israelisk belägring och varit skådeplats för många brutala och fascistiska israeliska övergrepp.

7 oktober 2023 var inte början på konflikten utan kom som ett resultat av fortsatt israelisk apartheid, etnisk rensning och folkmord samt israeliskt och västerländskt förnekande av palestiniernas mänskliga och nationella rättigheter.

7 oktober var en legitim militär operation mot en av de mest brutala och längsta ockupationerna i modern historia. Faktum är att FN:s resolution A/RES/43/106 8 december 1988 ”bekräftar legitimiteten i folkens kamp för sitt oberoende, sin territoriella integritet, sin nationella enhet och sin befrielse från kolonialt herravälde, apartheid och utländsk ockupation med alla tillgängliga medel, inklusive väpnad kamp;”

Israel, dess lobby och apologeter, i ett försök att dölja Israels militära blunder, försöker förtala det palestinska folket och dess motståndsrörelse. De försöker också kriminalisera dem som erkänner det som FN:s vapeninspektör i Irak, Scott Ritter, kallade ”den mest framgångsrika militära räden under detta århundrade”. I en artikel nyligen redogjorde han i detalj för Israels (och dess apologeters) lögner, påhitt och propaganda; många andra intervjuer/artiklar har också avslöjat denna israeliska falska berättelse, särskilt reportrar från The Grayzone och Electronic Intifada. Ändå har kanadensiska företagsmedier och kanadensiska politiker på alla regerings- och partinivåer skyndat sig att efterapa och förstärka dessa fabricerade påståenden. Graden av medbrottslighet och bristen på kritiskt omdöme är chockerande och bevisar helt enkelt den obrytbara alliansen mellan den sionistiska staten och den övergripande imperialistiska agendan att kontrollera regionen och dess resurser.

Premiärministern i British Colombia, David Eby, anammade från allra första början det sionistiska narrativet, utan hänsyn till denna bosättarkoloniala rörelses palestinska offer. 17 oktober 2023 sade han:
”Det kan inte finnas något rättfärdigande för den brutalitet och terror som Hamas utsatte oskyldiga offer för. Inget… De förespråkar folkmord”, sade Eby. ”Alla som försöker motsäga denna grundläggande sanning bör med rätta fördömas … Men låt oss vara tydliga med en annan sak. Hamas representerar inte det palestinska folket, inte i Gaza, inte på Västbanken. De representerar inte våra palestinska vänner och grannar som bor här i British Columbia.”

För det första, herr Eby, är det skandalöst och samvetslöst att anklaga människor som stöder palestinsk befrielse för att ”förespråka folkmord”, din tystnad om det israeliska folkmordet är medskyldighet till det. Det palestinska folket har varit offer för israeliskt folkmord de senaste 76 åren.
För det andra, Hamas och mer exakt den palestinska motståndsrörelsen ägnade sig inte åt ”brutalitet och terror”; det var en militär operation för att bryta de kedjor som håller dem i slaveri och lidande.
För det tredje, ja, Hamas representerar det palestinska folket, de valdes av det palestinska folket 2006 med en större majoritet än din NDP-regering. Och nej, palestinier som bor här i British Columbia vill inte vara vänner med en sådan trångsynt antipalestinsk rasist.
Slutligen bidrar din okunnighet när du blandar ihop Israels folkmord och grymheter med det judiska folket faktiskt till att uppmuntra antijudisk rasism.

Mer nyligen, 30 april, befäste Eby sin okunnighet och sade följande om talet vid demonstrationen den 26 april: ”Att fira mordet, våldtäkten på oskyldiga människor som deltar i en musikfestival, det är hemskt”, … ”Det är förkastligt, och det borde inte äga rum i British Columbia.” Hans förtalande anklagelse om våldtäkt är ogrundad, likt anklagelsen om att UNRWA-arbetare deltog i revolten 7 oktober. Hur länge ska vi vänta på att Eby offentligt fördömer och erkänner det våld (inklusive sexuellt våld) mot palestinska kvinnor och flickor som israeliska soldater fortsätter att utöva just nu i Gaza?

Om Eby tror att hans härjningar mot anhängare av palestinsk befrielse kommer att lyckas och kyla ned palestinasolidaritetsrörelsen bör han tänka om. Allt han gör är att intygs sig själv som hängiven sionist och antipalestinsk rasist.

Herr Eby, vi kommer att minnas er rasism mot det palestinska folket vid nästa provinsval och därefter.

INGA KOMMENTARER

Lämna en kommentar