15 May, Amsterdam: Remember the Nakba – Stand for the Right of Return

Tuesday, 15 May
2:30 pm
Dam Square
Amsterdam, Netherlands
Facebook: https://www.facebook.com/events/375984302907965/

On the 70th anniversary of the Nakba, we commemorate the Palestinian catastrophe with a demonstration for the right of return. We will march from Dam Square to Museumplein.

2:30 pm – 3:00 pm – Palestinian music and short speeches

3:00 pm – Two minutes of silence and march departure toward Spui with the Palestinian flag, the key of return and the map of Palestine.

dinsdag 15 mei, 14:30 Dam, Amsterdam
Eindpunt Museumplein, 17:00

Op de dag zelf van de 70e Nakba willen een groep Amsterdammers en Palestijnen in de Diaspora de catastrofe herdenken van het ontstaan van de staat Israel.

Wij willen dit doen door een demonstratieve tocht te lopen voor het recht op terugkeer van de Palestijnse bevolking naar hun historisch erfgoed. Wij zullen de voorbijgangers informeren over de Nakba door het uitdelen van flyers.

Dinsdag 15 mei verzamelen wij op de Dam en vertrekken om 15:00 uur met als eindbestemming het Museumplein. We zullen alle vertrouwde plaatsen aandoen waar door de jaren heen altijd aandacht is gevraagd voor de mensenrechten in Palestina. We lopen door de Kalverstraat naar het Spui, via de Leidsestraat naar het Leidseplein en dan langs het Max Euweplein om zo bij het Museumplein te eindigen.

Attributen die we meenemen: Palestijnse vlag, kefiya, spandoek, demobord & -kleding. De actie is aangemeld en eindigt om 17:00 uur.

Programma

14:30 – 15:00 Verzamelen bij Palestijnse muziek op de Dam en om 14:50 een korte toespraak.

15:00 – 2 minuten stilte waarna vertrek richting ‘Spui, met voorop

– de Palestijnse vlag
– gevolgd door de sleutel
– de kaart van Palestina
– borden met namen van dorpen die tijdens de Nakba zijn ontvolkt en verwoest.
– ……..
– ……..

We lopen in stilte en delen actuele informatiefolders uit

17:00 Op het Museumplein is er ontvangst met muziek en korte afsluiting.