15 May, Stockholm: 70 years of displacement – Rally for a Free Palestine

Tuesday, 15 May
6:00 pm
Sergels Torg
Stockholm, Sweden
Facebook: https://www.facebook.com/events/439523356480096/

>On 15 May, we gather to commemorate 70 years since the Nakba, the great catastrophe, and to protest Israeli occupation and apartheid. We note that it is 70 years since over 750,000 Palestinians were expelled from their homes and over 400 Palestinian villages were destroyed in order to proclaim the state of Israel. Today, millions of Palestinians are refugees around the world despite UN Resolution 194 that secures the right of Palestinian refugees to return.

Den 15 maj samlas vi för att uppmärksamma att det är 70 år sedan början på al Nakba – den stora katastrofen – och för att protestera mot Israels ockupation och apartheid.

I år är det 70 år sedan fler än 750 000 palestinier fördrevs från sina hem, över 400 palestinska byar jämnades med marken och staten Israel utropades. Ännu i dag lever miljoner palestinier som flyktingar runt om i världen. Detta trots att FN:s resolution 194 ger flyktingarna rätt att återvända.

Al Nakba var inte en enskild händelse, utan är en pågående verklighet. Fördrivningen av palestinier pågår fortfarande. Skolor och bostadshus rivs, gamla olivlundar förstörs och mark konfiskeras. I Östra Jerusalem tar Israel över bit för bit och situationen för palestinierna är mycket kritisk.

Vi samlas för en lugn och värdig demonstration med tal och musik. Röda, svarta, gröna och vita ballonger kommer att släppas upp mot himlen. Vi samlas för att minnas al Nakba, men framför allt för att visa solidaritet och stödja den palestinska kampen mot ockupationen och för en rättvis fred.

Inga andra flaggor än palestinska är tillåtna, vare sig från partier eller andra länder. Vi ber alla att respektera detta.

Välkomna!
Palestinagrupperna i Sverige, Palestinagruppen i Stockholm och Palestinska organisationer i Stockholm.