15 August, Den Haag: March for Palestine

Sunday, 15 August
3 pm
Het Plein, Den Haag (The Hague), Netherlands

Info: https://www.instagram.com/p/CSURK7CNqHI/

Make noise for Palestine!

A call to groups and individuals across The Netherlands: the Palestinians of Sheikh Jarrah have called for August to be an international month of action in the streets, and we shall respond. Following protests across the world, from London to Toulouse to Ontario, next Sunday we’ll be marching through the streets of The Hague to speak up against ongoing Dutch support for Israeli apartheid.

The Hague (Den Haag) is the political capital of The Netherlands. Among its key locations is the The International Criminal Court (ICC), which has made statements on the apartheid wall but never acted on them. Dutch parliamentary buildings, from which decisions have been made to purchase hundreds of millions’ worth of Israeli weapons tested on Palestinians, are situated side-by-side with the illegitimate Israeli embassy.

Practicalities: if you’re joining from Maastricht (or another city) and have a car, please message us for possibilities of taking other protestors along with you! Likewise, if you cannot join with public transport, message us and we’ll do our best to get you a ride.
____________________________________
Maak lawaai voor Palestina!
Een oproep aan groepen en individuen in heel Nederland: de Palestijnen van Sheikh Jarrah hebben opgeroepen om augustus een internationale maand van actie op straat te maken, en wij zullen hierop reageren. Na protesten over de hele wereld, van Londen tot Toulouse tot Ontario, marcheren we aanstaande zondag door de straten van Den Haag om ons uit te spreken tegen de aanhoudende Nederlandse steun voor de Israëlische apartheid.

Den Haag (Den Haag) is de politieke hoofdstad van Nederland. Een van de belangrijkste locaties is het Internationaal Strafhof (ICC), dat verklaringen heeft afgelegd over de apartheidsmuur, maar er nooit naar heeft gehandeld. De Nederlandse parlementaire gebouwen, waarin besloten is om voor honderden miljoenen aan Israëlische wapens te kopen die op Palestijnen zijn getest, bevinden zich naast de onwettige Israëlische ambassade.