PFLP-bericht voor internationale herdenking van Ghassan Kanafani

In de naam van het Volksfront voor de Bevrijding van Palestina en vanuit het hoofdkwartier van het Volksfront in de Gazastrook, richtten wij ons tot de dochters en zonen van ons volk in diaspora en in verre migratie voornamelijk de nieuwe en jonge generaties. En wij salueren ieder van jullie bij het vieren van de 50ste herdenkingsdag van het martelaarschap van de grote schrijver en journalist onze kameraad en leider Ghassan Kanafani de schrijver, de persoon, de uitzonderlijke artiest, één van de oprichters van onze grote partij, en degene die de slogans opstelde en de eerste statements en teksten formuleerde.

Wij beloven jullie op deze herdenkingsdag dat het Volksfront voor de Bevrijding van Palestina nog steeds het pad volgt en in de voetsporen treed van deze grote strijder en alle martelaren van ons volk op het pad van bevrijding en terugkeer totdat we Zionistisch settler-kolonialisme verwijderen uit heel Palestina en Palestina bevrijden van de rivier tot aan de zee.

Ter nagedachtenis van Ghassan Kanafani’s eeuwige dag van martelaarschap, en zijn nicht, de martelaar Lamis Najm, richten wij ons tot de vrienden en supporters van Palestina en de supporters van ons Front met een warme kameraadschappelijke groet vanuit het hart van de Gazastrook.

Samen met jullie delen we deze herdenking, niet alleen de herinnering; het is eerder de viering van het leven, werk en gezamenlijke strijd voor de toekomst, voor bevrijding, voor de realisatie van de dromen waar Kanafani en de miljoenen strijders voor hebben gevochten, op weg naar een betere wereld en een alternatieve samenleving.

Om deze gebeurtenis te veranderen in een internationale dag was een correcte en revolutionaire stap. Vandaag herinneren wij het gezegde van de martelaar Kanafani, die ons leerde dat de zaak van Palestina niet alleen een zaak van Palestijnen is, maar een zaak van alle revolutionairen en vrije mensen in de wereld. En wij hebben geleerd dat het verdedigen van menselijkheid, rechtvaardigheid en mensenrechten overal ter wereld, een verdediging is van Palestina en haar volk. Elke overwinning van volkeren tegen imperialisme, racisme en kolonialisme, is een overwinning voor ons en elk recht dat bevrijdingsbewegingen en revolutionaire democratische krachten in de wereld veroveren, is een recht voor Palestina, en is ook een overwinning voor Palestina. Elke revolutie die de folteraars, racisten en uitbuiters verslaat brengt ons dichter bij de overwinning op de zionistische koloniale entiteit en het verslaan van hun racistische criminele project genaamd ”de staat Israël.”

Dit is de revolutionaire school die Ghassan Kanafani voor ons heeft opgericht in gedachte en in strijd de school die de mens als de zaak beschouwd.

Onze vrienden en kameraden overal,

In herinnering van Ghassan staan we samen met jullie met onze hoofden trots opgeheven omdat wij nog steeds vechten aan de frontlinie en het racistische zionistische regime confronteren, het gereedschap van imperialisme in onze regio.

In de naam van onze kameraad Secretaris-Generaal, de militante leider Ahmed Sa’adat “Abu Ghassan” en onze kameraad en militante leider Jamil Mizher “Abu Wadie”, en in de naam van de gevangenen van het Volksfront en onze vechters in de Abu Ali Mustafa Brigades sturen wij jullie een warme kameraadschappelijke groet vanuit het hart van de voortdurende confrontatie en strijd.

Een saluut voor alle artiesten die onrecht en uitbuiting confronteren.

Een groet aan elke vrije journalist en elke vrije, revolutionaire stem in de wereld die revolutionaire verandering zoekt voor de vrijheid van het volk.

Een groet aan alle krachten die vechten voor vrijheid en rechtvaardigheid, in de Filipijnen, Colombia, Afrika en in Zuid- en Noord-Amerika.

Een groet aan alle inheemse volkeren die nog steeds strijden voor hun bevrijding in Amerika, Canada, Australië en Nieuw Zeeland, en wanneer wij vechten hier in Palestina, in Gaza, in de gevangenissen, in de Naqab, Haifa en Jeruzalem, weten wij dat wij vechten in jullie kamp als voorhoede van jullie antiracistische en antifascistische beweging.

Dit is onze verantwoordelijkheid en plicht richting ons Palestijns volk en alle volkeren op aarde die voor vrijheid vechten gebaseerd op rechtvaardigheid en bevrijding.

Lang leve de strijd van ons Palestijns volk overal ter wereld!

Lang leve internationale solidariteit met het Palestijnse volk!

Een groet aan al onze kameraden en supporters
Wij zullen zeker de overwinning behalen!
Het Volksfront voor de Bevrijding van Palestina (PFLP).