Frihet åt Hadeel Shatara! Palestinsk utbildare gripen av ockupationsstyrkor

Måndagen 1 juli greps Hadeel Shatara, palestinsk utbildare och administratör för forskarutbildningen vid Birzeits universitet, av ockupationsstyrkor när hon återvände till Palestina från Jordanien vid Karameh-gränsövergången. Hon hålls för närvarande isolerad under förhör och hennes familj och advokat har inte informerats om var hon befinner sig. Vi höjer våra röster för att säga: Frihet åt Hadeel Shatara och alla palestinska fångar nu! 

Gripandet av Hadeel Shatara är en del av den sionistiska ockupationsregimens systematiska angrepp på palestinsk utbildning. Hon ansluter till sex kvinnliga studenter vid Birzeit universitet – Yara Abu Hashish, Layan Kayed, Shahd Owaida, Mona Abu Hussein och Wafa Nimr – och hundratals manliga palestinska studenter som ockupationsmakten har gripit. Studenter, i synnerhet på Västbanken i det ockuperade Palestina, har utsatts för massgripanden, medan palestinska studentsektioner har stämplats som ”olagliga organisationer”.

I Gaza har vartenda universitet systematiskt förstörts av ockupationsstyrkorna som en del av deras folkmordsoffensiv mot alla aspekter av palestinskt liv och samhälle. Universitetsadministratörer har utsatts för mordförsök och kidnappats tillsammans med andra civila, särskilt vårdpersonal, och utsatts för extrema former av tortyr och övergrepp i ockupationsstyrkornas koncentrationsläger för palestinier från Gaza. 

Detta angrepp på Hadeel Shatara och palestinsk utbildning sker samtidigt som universitetsstudenter över hela världen reser sig i en global studentintifada för att konfrontera folkmordet och göra motstånd mot sionismen och imperialismen. Runt om i världen, och särskilt i Förenta staterna – den imperialistiska kärnans hjärta och folkmordets medsponsor, leverantör av bomber och vapen för miljarder dollar till den sionistiska regimen – har studenter drabbat samman med och gripits av polisen i ett försök att kuva denna växande internationella rörelse med Palestinas befrielse i centrum.

Vi uppmanar alla att kräva frihet åt Hadeel Shatara och alla palestinska studenter och lärare – och alla de över 10 000 palestinska fångar som hålls i sionistiska fängelser – och att inkludera fångarnas frigörelse i alla kampanjer för palestinsk befrielse och ett slut på folkmordet. Vi betonar vidare att det är ytterst angeläget med en fullständig akademisk bojkott av alla sionistiska institutioner, fullt delaktiga i det totala angreppet på palestinsk utbildning och 76 års folkmord på det palestinska folket som helhet. 

Frihet åt Hadeel Shatara och alla palestinska fångar! 

Försvara palestiniernas rätt till utbildning! 

Från floden till havet, Palestina kommer att befrias!

INGA KOMMENTARER

Lämna en kommentar