Call to Danish Men’s Football Team: Give Israel the Red Card!

Photo credit: Vanessa Roth

Samidoun is republishing the following call from Boykot Israel Kampagnen in Denmark. While Palestinian footballers are subjected to arbitrary arrests and persecution or denied the right to return to Palestine, forced to play in refugee camps or in exile instead of in their homeland, the Israeli occupation team represents settler colonialism, racism and Zionism. We support the global call to “give Israel the red card” and build the sports boycott of Israel:

Open letter from Boykot Israel Kampagnen Denmark

Call on DBU:

Give the Red Card to Israel

No to the Danish men’s Football team’s participation in the World Championship qualification matches against the Israeli Occupation Team!

Boykot Israel Kampagnen Denmark calls on The Danish Football Association (Dansk Bold-Union – DBU) to boycott the Danish men’s Football team’s participation in the qualification matches against Israel, planned to be on Israeli ground March 25 and on Danish ground September 7.

Israel violates the FIFA rules which ban racism and apartheid: Israel is occupying Palestine, is committing massacres in Gaza and is harassing Palestinian footballers by denying them any opportunity to circulate both inside and outside occupied Palestine, as well for training as for tournaments. Likewise, the Israeli army has destroyed several stadiums and is preventing spectators and fans from travelling to matches.

Israel deliberately uses Sports and Culture to cover over its crimes against the Palestinian people.

We call on the Danish players not to participate in matches against a team representing an occupying power and an Apartheid regime.

Therefore, drop the matches against Israel

Boykot Israel Kampagnen

www.boykotisrael.dk – facebook.com/boykotisrael.dk

Åbent brev fra Boykot Israel Kampagnen

Opfordring til DBU:

Giv Israel det røde kort!

Nej til det danske herrefodboldholds deltagelse i VM kvalifikationskampe mod det israelske besættelseshold!

Boykot Israel Kampagnen opfordrer DBU til at boykotte det danske herrefoldboldholds deltagelse i kvalifikationskampene Danmark – Israel der er planlagt til at finde sted den 25. marts på udebane og den 7. september på hjemmebane.

Israel bryder FIFA’s regler som forbyder racisme og apartheid:  Israel holder Palæstina besat, begår massakrer i Gaza og chikanerer palæstinensiske fodboldspillere der nægtes enhver mulighed for at bevæge sig i og uden for det besatte Palæstina, det være sig til uddannelse eller turneringer. Ligeledes har den israelske hær ødelagt flere stadions og forhindret tilskuere og tilhængere i at bevæge sig frit og overvære kampe.

Israel bruger bevidst sport og kultur til at dække over og hvidvaske sine forbrydelser mod palæstinenserne.

Vi opfordrer spillerne (som vi sportsligt har stor respekt for) til ikke at deltage i kampe mod et hold der repræsenterer en besættelsesmagt og et aparteidregime.

Drop kampene!

Boykot Israel Kampagnen

www.boykotisrael.dk – facebook.com/boykotisrael.dk