Pater Atallah Hanna: we roepen de Duitse autoriteiten op om het verbod op Prisoner’s Day-marsen in Berlijn op te heffen

De Grieks-orthodoxe aartsbisschop van Sebastia in bezet Palestina, pater bisschop Atallah Hanna, bevestigde zijn afwijzing van het repressieve beleid van de Duitse staat tegen Palestijnen en Arabieren in Duitsland. Waarin de Duitse media en politici een week lang een lastercampagne lanceerden tegen Palestijnen, waarbij de autoriteiten van Berlijn de campagne afsloten met een verbod op alle demonstraties ter herdenking van de internationale dag voor Palestijnse gevangenen op 15 en 16 april.

In een audiobericht dat hij naar de massa’s van ons volk in Duitsland stuurde, verklaarde hij het volgende:

Geliefden, dierbare broeders en zusters,

Het is betreurenswaardig dat de Duitse autoriteiten hebben besloten de activiteiten en marsen van de Palestijnse Dag van de Gevangenen te verbieden. Dit besluit zou dan kunnen uitgroeien tot een verbod op Palestijnse activiteiten en evenementen in Berlijn, op nationale gelegenheden en op zaken die verband houden met Jeruzalem. Wij spreken onze veroordeling en afkeuring uit van dit besluit dat in Berlijn is genomen en het verbod op acties in het bijzonder in Berlijn, en wij roepen de Duitse autoriteiten op om dit besluit in te trekken. Er is een Arabische gemeenschap en een Palestijnse gemeenschap in Berlijn die het recht hebben om hun standpunt kenbaar te maken, gegarandeerd door hun recht op vrijheid van meningsuiting. Hoewel ze in Duitsland wonen, is hun zaak de Palestijnse zaak en verdedigen ze die met veel Duitse vrienden en vrije mensen uit onze Arabische naties.

We spreken ook onze veroordeling en veroordeling uit van deze willekeurige en onrechtvaardige beslissing die de Palestijnen in Berlijn verhindert om zichzelf, hun boodschap, hun aanwezigheid, hun verbondenheid met hun zaak en hun verdediging van Palestina te uiten. We roepen de autoriteiten op om deze kwestie zo snel mogelijk te heroverwegen.

Groeten aan onze Palestijnse gemeenschap in Duitsland, met name in Berlijn, en alle leden van de Arabische gemeenschap.

Groeten aan de vrienden van Palestina in Duitsland en over de hele wereld, degenen die de Palestijnse zaak verdedigen en steunen.

Luister naar de audio-opname van de toespraak van pater Atallah Hanna: